27 marzo, 2011

Sánchez-Camacho: “El contracte d’integració és un instrument que està donent molt bons resultats a França i a altres països de la UE”Explica que el text que presentarà el PPC “estableix el compromís d’aprendre les nostres llengües oficials, els seus drets i deures i a respectar els valors fonamentals de la societat occidental”·        Ofereix a Joan Ortega presentar conjuntament al Parlament una iniciativa per regular l’ús burka a Catalunya, com la que es va aprovar al Senat a proposta del PP

 

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat avui que “el contracte d‘integració és un instrument que està donant molt bons resultats a França i altres països de la Unió Europea”. Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa celebrada a París després de reunir-se amb l’alcaldessa del districte VII de París i eurodiputada, Rachida Dati, ha explicat que “en els darrers 10 anys, Catalunya ha rebut més d’un milió de persones nouvingudes que han posat a prova la nostra capacitat d’acollida”.

Per a la presidenta del PPC, el contracte d’integració és “una eina d’integració i ordenació” de la immigració a Catalunya, “que hauria de comptar amb el suport de tots els partits”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el cas de França, on el Govern de Sarkozy va proposar aquesta mesura i va comptar amb el suport tant dels partits de l’oposició com de les entitats socials.

Sánchez-Camacho ha destacat que el contracte d’integració, que el PPC portarà aquesta setmana al Parlament, “estableix el compromís d’aprendre les nostres llengües oficials, els seus drets i deures, a respectar els valors fonamentals de la societat occidental, sobretot pel que fa als drets de les dones i dels infants, i a mantenir el compromís de retornar al seu país si en un temps determinat no troben un lloc de treball que els garanteixi la manutenció”.

PROHIBICIÓ DEL BURKA

 

Per altra banda, la presidenta del PPC s’ha referit a les declaracions de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en les que afirmava que el Govern comparteix la necessitat de regular l’ús del burka. En aquest sentit, ha ofert a Joana Ortega “presentar conjuntament una proposta al Parlament, com la que va ser aprovada al Senat a instancies del PP, que hores d’ara el Govern de Zapatero segueix incomplint”. Per a Sánchez-Camacho, l’aprovació una iniciativa d’aquestes característiques al Parlament suposaria la unificació de criteris arreu de Catalunya, on alguns ajuntament ja han aprovat mocions similars. “Seria molt positiu que Catalunya fos una comunitat autònoma pionera en aquesta iniciativa, que és en favor dels drets democràtics i de la dignitat de la dona”, ha afegit.

CORREDOR MEDITERRANI

 

Finalment, en el transcurs de la reunió també han abordat la construcció del Corredor Mediterrani, i Sánchez-Camacho ha aprofitat per demanar a l’eurodiputada Rachida Dati que intercedeixi davant el president de la República, Nicolas Sarkozy, per impulsar i potenciar el corredor del mediterrani de transport de mercaderies.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!