12 diciembre, 2011

El PP proposarà a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell l’elaboració d’un pla de xoc contra l’incivismeEls populars volen que la plaça de Sant Roc previngui i sancioni actituts com la crema de contenidors o les pintades a les façanes, entre d’altres.

El grup municipal del Partit Popular (PP) a l’Ajuntament de Sabadell vol que s’elabori un pla de xoc contra l’incivisme per tal de contrarrestar “les actituts incíviques i els actes vandàlics” que “‘han anat incrementant” a la ciutat “en els últims temps”. La formació està preparant una moció per presentar-la al Ple del proper mes de gener després de consensuar-la amb la resta de formacions representades a la plaça de Sant Roc.

Segons el portaveu municipal del PP, Esteban Gesa, de moment la situació no és preocupant, però cal abordar-la abans que ho sigui. “No es tracta de problemes greus d’incivisme, però cal posar-hi fre perquè es tracta de pràctiques que molesten els veïns”, explica. Entre les actuacions que el pla hauria de preveure i evitar, els populars citen, per exemple, la crema de contenidors, els danys a vehicles particulars, la proiferació de pintades a les façanes i les baralles o grups de joves que beuen de nit pel carrer. “Son comportaments que perjudiquen la convivència i la imatge de la ciutat”, sintetitza Gesa.

El pla proposat pels populars serviria per coordinar tots “els instruments i mecanismes possibres” tant per prevenir les actuacions incíviques com per sancionar-les i donar-hi la resposta adequada. “No podem permetre que determinats comportaments passin com a inevitables o com a problemes menors, ja que si no hi fem res poden incrementar-se i derivar en delictes més greus”, conclou Gesa.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!