10 septiembre, 2013

El PP de Pineda organitza la presentació del llibre ‘Historias ocultadas del nacionalismo catalán’FOTOPINEDA“Historia socultadas del nacionalis mo catalán”. Aquest és el títol del llibre que s’ha presentat aquest dilluns al vespre a Pineda en un acte organitzat pel PartitPopular pinedenc. Es tracta d’un llibre de l’escriptor i professor de la Universitat Abat Oliva, JavierBarraycoa. Segons ha explicat l’autor a Ràdio Pineda, el llibre parla de la història de Catalunya i dels seus fonaments històrics, però “desmitificant molts mites dels nacionalisme català”. Pel que fa al títol del llibre, amb el terme “ocultadas”, l’autor ha dit que es refereix a aquelles històries “que hi ha la intenció que no es sàpiguen, com per exemple el fet que el català de Pompeu Fabra era el català que no volia cap dels autors de prestigi de Catalunya, o el fet que la Senyera no prové del mite de Guifré el Pilós, sinó que és una concessió d’un papa a la Corona d’Aragó.” L’autor Javier Barraycoa ha explicat que la història “s’ha de contrastar, ja que també que hi ha molts tòpics” i ha dit que és necessari conéixer tots els punts de vista.

La presidenta del PP de Pineda, Ingrid Castillo, ha dit que han organitzat aquest acte, coincidint també amb la proximitat de la Diada, per fer sentit la veu del PP de Pineda, ja que es senten “catalans i espanyols”, sense haver d’escollir. La Diada ha dit que la festa ha de ser d’unió i no de divisió, i per això no participaran dels actes de l’Onze de Setembre.

El portaveu del Grup Municipal del PP de Pineda, Diego Sánchez, i primer secretari del PP del Maresme, ha dit que amb aquest acte han volgut “explicar l’altre punt de vista de la realitat de la societat catalana”, i ha dit que l’acte vol servir per defensar la catalanitat dins del sentiment de pertànyer a Espanya”. Diego Sánchez també ha agraït a la Junta Local de Pineda que hagi organitzat l’acte, a petició del PPC comarcal.

La entrada El PP de Pineda organitza la presentació del llibre ‘Historias ocultadas del nacionalismo catalán’ aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!