4 marzo, 2013

Dolors Montserrat: “L’avantprojecte de llei de reforma de l’Administració Local serveix per clarificar competències: Una administració, una competència”  • Alberto Villagrasa: “Mentre en altres partits el debat d’aquesta reforma està en quin sou cobraran pel Partit Popular l’objectiu és evitar la duplicitat de competències per donar millors serveis als ciutadans”
  • Susana Calvo: “Aquesta reforma és una llei de transparència de la gestió pública que limitarà el sou dels Alcaldes per evitar algunes de les barbaritats que es produeixen actualment”

DSC05278La Vicepresidenta Tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat ha manifestat envers l’avantprojecte de llei de reforma de l’Administració Local que “aquesta reforma servirà per definir quina administració té una determinada competència, racionalitzarà els costos i farà que l’administració sigui més efectiva i pugui donar millors serveis als ciutadans”.

En aquest sentit la Vicepresidenta ha dit que la llei permetrà establir uns barems dels sous en funció del municipi i de la població. “No pot ser que un Alcalde cobri més que el president de la Generalitat o del Govern” ha afegit. Per Dolors Montserrat aquesta reforma aporta “transparència, rigor i responsabilitat en l’execució del pressupost de l’Administració”.

DSC05290La Vicepresidenta considera que “s’han dit moltes mentides envers aquest avantprojecte de reforma quan la realitat és que només vol delimitar i clarificar competències perquè els Ajuntaments no hagin d’assumir competències sense finançament que és el drama de la majoria dels Ajuntaments actualment. La reforma pretén que les administracions locals prestin els serveis que els hi corresponguin i els que corresponen a altres administracions podran ser delegats als Ajuntaments però amb el 100% del finançament”- ha afegit.

Per la seva part el Secretari Provincial del Partit Popular de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha dit que l’objectiu és “millorar la qualitat dels serveis que reben els ciutadans però hi ha partits en els que el debat d’aquesta reforma està en quin sou els hi quedarà”. Per Villagrasa “al ciutadà el que li importa és la prestació del servei no qui té la titularitat de la competència”.

Finalment la presidenta comarcal del Partit Popular al Vallès Oriental, Susana Calvo considera que “amb aquesta reforma de l’Administració Local és limitarà el sou dels Alcaldes per evitar algunes de les barbaritats que es produeixen actualment”. Tanmateix  diu que “és una llei de transparència en la gestió pública” i ha recordat que encara és un avantprojecte i per tant es troba en fase de tramitació parlamentaria i tots els partits poden fer les seves aportacions.

A la intermunicipal han participat tots els regidors de la Partit a la comarca, així com càrrecs locals i comarcals, en una jornada de formació e informació amb l’objectiu de donar eines per poder realitzar amb més eficàcia i rigor la feina que els regidors fan dia a dia als seus municipis.

La entrada Dolors Montserrat: “L’avantprojecte de llei de reforma de l’Administració Local serveix per clarificar competències: Una administració, una competència” aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!