19 noviembre, 2013

Alberto Villagrasa i Pere Calvo participan a la Jornada Fundacional de l’associació SomatempsAlbertoVillagrasa1606El secretari provincial i diputat per Barcelona, Alberto Villagrasa, va assisitir el passat dissabte 16 de novembre juntament amb el diputat del partit al parlament de Catalunya, Pere Calvo, a Santpedor, centre geogràfic de Catalunya i vila natal del Timbaler del Bruc, a la jornada fundacional d’una associació que pretén presentar a la societat la veritable Catalunya: positiva, oberta, solidària i allunyada de posicions maximalistes i separatistes. S’hi van aplegar més de seixanta catalans d’arreu del país i una desena d’observadors representants dels principals partits polítics catalans. Els assistents a la jornada i els primers compromesos amb el projecte no cerquen protagonisme personal. Són un grup d’homes i dones, gent de família i de país, professionals i treballadors.

Aquesta primera trobada ha tingut com a eix tres ponències, en les que diversos experts han plantejat l’actual confusió política, estratègica i conceptual del nacionalisme. Extractes d’aquestes reflexions es faran arribar a la premsa les properes setmanes. Igualment, s’aniran comunicant els avenços i propostes de l’organització.

La reunió ha aprovat per aclamació la primera versió d’un Manifest Fundacional, un equip de treball amb diferents comissions sectorials i un full de ruta per a preparar l’organització de l’Aplec Fundacional que tindrà lloc el mes d’abril de 2014.

L’associació té per nom Somatemps, en referència a l’esperança de molts catalans per retrobar el seny i guarir els sentiments negatius que el nacionalisme ha escampat durant trenta anys a la societat catalana, provocant greus divisions en el poble. Igualment s’inspira en el “sometent” (“som atents”), els homes honrats que tradicionalment defensaven a la societat en situacions de perill. En aquests moments crítics per la nostra terra, els membres de l’associació, catalans coherents amb la història i l’ésser de Catalunya, volen preservar la seva identitat catalana i espanyola, i l’agermanament amb els altres pobles d’Espanya, tot rebutjant el ressentiment social que genera l’independentisme.

L’associació Somatemps no es defineix ni d’esquerres ni de dretes, sinó que proposa una catalanitat fraternal, allunyada del nacionalisme i el centralisme que esmorteeixen la personalitat de Catalunya. Somatemps es proposa repensar Catalunya i el catalanisme per tal de redescobrir la riquesa dels seus orígens hispànics. Somatemps no és, ni pretén ser un partit polític; és una comunitat de catalans disposada a proveir d’elements culturals i intel·lectuals a la societat catalana en el seu camí de superació del nacionalisme i l’actual crisi política.

La entrada Alberto Villagrasa i Pere Calvo participan a la Jornada Fundacional de l’associació Somatemps aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!