9 julio, 2013

Alberto Villagrasa: “Hem treballat per fomentar l’ocupació i la reactivació econòmica al Bages”“Els nostres regidors a la comarca fan una feina molt activa com a transmissors de les necessitats dels seus municipis”

Alberto VillagrasaEl Diputat, Alberto Villagrasa, ha iniciat el seu balanç de l’exercici 2012 a la comarca del Bages assegurant que aquesta comarca “sempre ha estat una prioritat pel Partit Popular”.Villagrasa ha dit que abans de la ruptura de l’acord de govern entre CIU i PP “van ser nombroses les actuacions i les inversions dutes a terme a la comarca de Bages malgrat que en l’actual context econòmic més que mai, ha calgut prioritzar”. En aquest sentit ha afegit que “hem treballat per fomentar l’ocupació i la reactivació econòmica al Bages. Confiem en que l’actual govern de la Diputació, en minoria, continuarà desenvolupant tots els projectes que es van acordar amb el Partit Popular a govern”.

El diputat ha dit que “en la nostra etapa a govern hem volgut ser molt útils als governs locals i podem dir molt tranquils que no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi. En aquest sentit Villagrasa ha insistit en que “no s’han d’anteposar mai els interessos de Partit als dels veïns dels municipis”. El diputat però volgut destacat “la intensa tasca feta pels regidors del partit a la comarca que han fet de transmissors de moltes de les necessitats dels seus municipis”.

Entre les actuacions més destacades durant l’exercici 2012 a la comarca el Diputat ha dit que “s’han donat les eines necessàries perquè els Ajuntaments del Bages puguin desenvolupar la seva tasca municipal, millorant els serveis, garantint la seguretat a la xarxa viària i conservant el patrimoni que forma part de la identitat del municipi, no només per preservar-lo si no també posar-lo en valor i afavorir al municipi”.

Entre les actuacions a patrimoni el diputat ha destacat actuacions a Sant Mateu de Bages a l’ Església Sant Julià de Coaner  (80.000 €); a Sant Joan de Vilatorrada amb l’inventari de Patrimoni històric.  (33.200 €); a Sallent fent les obres de restauració del Museu Torres Amat  (32.700€); a Manresa amb diferents estudis tècnics  i treballs estructurals a Torre Lluvià (34.000 €) o a Fonollosa amb el projecte de restauració  de l’Església de Sant Vicenç de Fals (7.000 €).

 

 

En l’àrea de equipaments i espais públics el diputat ha destacat el projecte de regeneració de l’Avinguda Unió  a Castellolí (28.000 €);a Moià la reforma del mur de l’Urbanització Santa Magdalena  (15.500 €); a Navarcles l’ampliació del Centre Cultural (5.000 €); a Súria la realització del projecte executiu del Centre Cívic de l’Illa de Sant Jaume (14.500 €) i el projecte d’urbanització de la tercera fase del carrer Sant Sebastià (pla de barris – 18.100 €)

 

A Sant Fruitós de Bages l’estudi per l’ampliació de la residencia de la gent gran (5.000 €).

 

I els Plans director del Clavegueram a Navas (38.000 €) Pont de Vilomara (20.000 €) Sallent (9.000 €) i Sant Vicenç de Castellet (25.000 €). També en aquests municipis, a Sallent s’ha fet el Pla director d’espais verds (14.000 €) i a Sant Vicenç de Castellet el projecte de gestió i manteniment d’equipaments públics (20.000 €).

 

I a Callús i Fonollosa  municipis on s’ha donat suport per a la contractació d’energia amb baixa tensió. (2000 €).

 

En l’àmbit de carreteres i xarxa viària a Manresa s’han invertit més de 2 milions d’Euros en treballs de conservació i manteniment de carreteres (1.300.000 € ) i treballs de renovació de capes de rodament (801.000 € ). S’han fet actuacions per millorar de senyalització viària a Sant Joan de Vilatorrada ( dos passos de vianants, 17.000 €), el Projecte de reconstrucció i eixamplament del pont de la carretera BP- 1121 a Monistrol de Montserrat (2.000.000 €) i actuacions per a la millora de l’ intersecció entre les carreteres BP-1121 i BV- 273 de Castellvell i el Vilar (110.000 €.)

 

I altres actuacions com el Pla d’Accessibilitat de Castellvell i el Vilar i Sant Joan de Vilatorrada o el Pla d’implantació del vehicle elèctric de Manresa i Sant Vicenç de Castellet; estudis com l’estudi de conservació i millora del Pont Vell de Navarcles  o l’estudi de millora del tram de la carretera BV-4401 a Navàs (entre Navàs i la C-169) i l’estudi de la Carretera C-1411 o el Pont de Sant Francesc d’accés a la C-55 a Manresa.

 

El diputat Villagrasa ha referit entre les actuacions en cultura

  • el Mapa  de patrimoni cultural de Sant Vicenç de Castellet.
  • L’Estudi per reconvertir Mas Llobet en un centre d’art al carrer. A Sant Joan de Vilatorrada
  • L’exposició audiovisual sobre dieta i nutrició per infants a Manresa. (biblioteca del casino) i suport econòmic a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases.
  • Suport econòmic a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per a la construcció de la nova biblioteca.
  • Actualització de l’arxiu municipal de Castellnou.

 

I en general, la realització de plans d’acció cultural, programes d’estudis, plans d’usos d’equipament culturals, suport a la gestió d’equipaments culturals, assessorament i suport tècnic en matèria de patrimoni cultural, programa d’Arxius municipals i patrimoni documental local…per citar uns quants.

 

Tanmateix el Diputat ha enumerat nombroses actuacions realitzades  dins de l’Àrea de desenvolupament econòmic de recolzament e impuls a les noves empreses i a les ja existents (amb una subvenció de 2,78 ME), programes amb PIMEC per assessorar i fer créixer la facturació de més de 50 PIMES de la província; col·laboracions amb CECOT; Col·laboracions amb Ajuntaments en programes de Formació a mida amb cursos de formació al personal de nova contractació  (on es contractava com a mínim el 50% de les persones participants (subvenció 150.000 €)… Actuacions en l’Àrea de turisme, desenvolupant accions de plans de markèting turístic, de promoció turística… establint vincles institucionals amb col·laboracions amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agencia catalana de Turisme,  la Cambra de Comerç…

 

Actuacions en el comerç dinamitzant els eixos comercials urbans (inversió de 100.000€) ocupant locals vuits, donant suport a les entitats representatives del sector, als Mercats municipals i Fires… Nombroses actuacions en l’àmbit de l’esport amb la millora de la xarxa d’equipaments esportius locals, suport econòmic, formació, recerca… A més d’altres actuacions con els ajuts en suports tècnics (GIA: Gestió Informàtica d’Activitats)  o el Pla Local d’Habitatge.

Finalment el diputat ha dit que “des de l’oposició, continuem exercint, com sempre, la nostra responsabilitat amb la mateixa dedicació i rigor com hem fet en el temps que hem estat a govern i recolzarem sempre al govern en allò que sigui bo pels municipis de la província”.

 

La entrada Alberto Villagrasa: “Hem treballat per fomentar l’ocupació i la reactivació econòmica al Bages” aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!