18 julio, 2013

Alberto Villagrasa: “Hem treballat amb objectivitat i rigor, prioritzant les inversions en allò que era més urgent per a la comarca”  • “A la comarca de l’Alt Penedès hem centrat moltes actuacions la millora de la seguretat viària i a la seguretat dels vianants on havien pendents moltes actuacions urgents i també en equipament socials” AlbertoVillagrasa1606

El Diputat, Alberto Villagrasa, ha fet avui el balanç de l’exercici 2012 a la comarca de l’Alt Penedès, acompanyat pels regidor de Vilafranca, Josep Ramón Sogas i la presidenta comarcal, Dolors Morera, assegurant que abans de la ruptura de l’acord de govern entre CIU i PP “van ser nombroses les actuacions i les inversions dutes a terme a la comarca treballant per millorar la seguretat viària i la seguretat dels vianants”.

El diputat ha dit que “en la nostra etapa a govern hem volgut ser molt útils als governs locals i podem dir molt tranquils que no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi”. En aquest sentit Villagrasa ha insistit en que “no s’han d’anteposar mai els interessos de Partit als dels veïns dels municipis”. El diputat però ha volgut destacar “la intensa tasca feta pels regidors del partit a la comarca que han fet de transmissors de les necessitats dels seus municipis”.

“En la nostra etapa a govern hem volgut ser molt útils als governs locals i podem dir molt tranquils que no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi”. En aquest sentit Villagrasa va recordar que “el pacte a la corporació provincial va ser bo per a la vertebració territorial i per a la gestió de molts municipis i va ser un error sacrificar el que funcionava bé”. En aquest sentit va afegir que “des de l’oposició, continuem exercint, com sempre, la nostra responsabilitat amb la mateixa dedicació i rigor com hem fet en el temps que hem estat a govern i recolzarem sempre al govern en allò que sigui bo pels municipis de la província”.

De les actuacions durant l’exercici 2012 a la comarca el Diputat ha dit que “s’han donat les eines necessàries perquè els Ajuntaments del Bages puguin desenvolupar la seva tasca municipal, millorant els serveis, garantint la seguretat a la xarxa viària i conservant el patrimoni que forma part de la identitat del municipi, no només per preservar-lo si no també posar-lo en valor i afavorir al municipi”.

Entre les actuacions a patrimoni el diputat ha destacat els treballs de control arqueològic del Colomar de l’Arboçar de Baix  a Avinyonet del Penedès  (9.000 €).

A Sant Cugat Sesgarrigues la Redacció del Projecte d’adequació de les fresqueres de la plaça de l’Església (10.000 €) i l’estudi històric de les sitges de la plaça de l’Església. (12.000 €).

A Sant Llorenç d’Hortons s’ha fet la  Memòria i l’informe de l’Església de Sant Joan Samora; i a Santa Margarida i els Monjos l’informe sobre l’antic cementiri parroquial;

A Subirats el Pla director del Castell de Subirats. (30.000 €).

A Torrelavit l’Estudi de restauració de Can Plater (9.000 €).

A Sant Sadurní d´ Anoia s´ ha fet l´ estudi de restauració del conjunt arquitectònic de l´ església d´ Espiells ( 40.000€).

 

En l’àrea de equipaments i espais públics el diputat ha destacat a Avinyonet del Penedès l’ Estudi de programació del cementiri de Sant Salvador de les Gunyoles. (9.750 €);i  el Projecte d’arranjament del local del centre cultural de Parra (17.000 €).

A Mediona l’estudi de programació del centre cívic. (5.000 €)

A Olesa de Bonesvalls l’estudi de programació d’equipaments municipals (18.500 €).

Al Pla del Penedes l’Estudi de millora funcional i energètica del poliesportiu (8.000 €).

A Sant Marti Sarroca el Pla director del clavegueram (18.000 €). I el Pla d’autoprotecció de l’edifici de la gent gran(2.700 €).

A Sant Quintí de Mediona l’ Estudi geotècnic del carrer Vilet (3.500 €)

A Vilafranca i a Sant Sadurní d’Anoia Espais Lúdics per la gent gran.

A Torrelavit  l’Estudi de tarifes d’abastament d’aigua

A Torrelles de Foix  i Vilobí  Suport a la contractació municipal d’energia elèctrica de baixa tensió.  I la Revisió del projecte de l’ urbanització de Can Coral.

 

Així com diversos ajuts en suports tècnics (GIA: Gestió Informàtica d’Activitats) i

Plans Locals d’Habitatge.

 

En l’àmbit de carreteres i xarxa viària

A Vilafranca del Penedès, treballs de conservació i manteniment de carreteres del centre de Vilafranca (1.200.000 ). i Renovació de capes de rodament (a 12 KM) (800.000 €).

Estudi de supressió de punts negres de la carretera 243B en el punt km 18 entre Sant Sadurní d´ Anoia i Gelida realitzada integrament amb recursos de la Diputació.

 

Sant Llorens d’Hortons, Estudi d’ entrada i cruïlles elevades en la BV- 2249 (96.000 €). Reparació d’instal·lacions semafòriques en la BV- 2249 (17.200 €). Millora de la seguretat viària a la BV – 2249 dels carrers Miquel Martí Pol i Francesc Macià (55.000 €).

Millora de la seguretat viària entre  Castellví de la Marca i Vilobí (30.000 €). I a Gelida (19.400 €) i també a Gelida la  Millora de l’accés a l’ urbanització Martinell de la C-243B (290.000 €).i la Millora d’accés de les urbanitzacions la Valenciana i El Puig (443.000 €).

 

A Torrelavit l’instal.lació de la Plataforma reductora de velocitat en la BV – 2152 (14.000 €).

Castellet i Gornal, la  Millora de la seguretat viària de la BV – 2117 (7.400 €).

A Subirats la Rotonda d’accés a l’ urbanització Casa Blanca.

A Mediona l’Adequació de la connexió entre la C-244 i la BV – 212 (193.000 €). laTanca de la parcel·la 21 de la variant de Sant Pere Sacarrera (48.000 €). La Connexió entre la C-244 i  la BV- 3136 (1.700.000 €). I el Sistema de telegestió d’enllumenat de la BV- 2136 (175.000 €).

 

S’han fet Catàleg de camins municipals a:

Olèrdola, Olesa de Bonesvalls , Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons pla del Penedes, Santa Fe.

 

Estudis i plans de mobilitat

 Sant Cugat SesgarriguesEstudi dels camins escolars. Estudi d’itineraris per vianants i ciclistes.

 

Pla d’accessibilitat

Sant Llorenç d’Hortons i Sant Quintí de Mediona

 

Plans d’implantació del vehicle elèctric

Sant Quintí de Mediona  i també a Sant Quintí de Mediona l’estudi de conservació dels ponts municipals

 

Entre les actuacions en cultura ha parlat de la realització de plans d’acció cultural, programes d’estudis, plans d’usos d’equipament culturals, suport a la gestió d’equipaments culturals, assessorament i suport tècnic en matèria de patrimoni cultural, programa d’Arxius municipals i patrimoni documental local…per citar uns quants.

 

Tanmateix el Diputat ha enumerat nombroses actuacions realitzades  dins de l’Àrea de desenvolupament econòmic de recolzament e impuls a les noves empreses i a les ja existents (amb una subvenció de 2,78 ME), programes amb PIMEC per assessorar i fer créixer la facturació de les PIMES; col·laboracions amb CECOT; Col·laboracions amb Ajuntaments en programes de Formació a mida amb cursos de formació al personal de nova contractació  (on es contractava com a mínim el 50% de les persones participants (subvenció 150.000 €)…

 

Actuacions en l’Àrea de turisme, desenvolupant accions de plans de markèting turístic, de promoció turística… establint vincles institucionals amb col·laboracions amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agencia catalana de Turisme,  la Cambra de Comerç…

 

Actuacions en el comerç dinamitzant els eixos comercials urbans (inversió de 100.000€) ocupant locals vuits, donant suport a les entitats representatives del sector, als Mercats municipals i Fires…

 

Nombroses actuacions en l’àmbit de l’esport amb la millora de la xarxa d’equipaments esportius locals, suport econòmic, formació, recerca…

Per la seva part la presidenta comarcal ha expressat la seva confiança en que el  govern de la Diputació, en minoria, continuarà desenvolupant tots els projectes que es van acordar amb el Partit Popular a govern i que resten pendents a la comarca i va insistir en demanar que “els ciutadans el que necessiten son polítics que gestionin amb eficàcia”.

La entrada Alberto Villagrasa: “Hem treballat amb objectivitat i rigor, prioritzant les inversions en allò que era més urgent per a la comarca” aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!