17 julio, 2013

Alberto Villagrasa: “En la nostra etapa a govern hem volgut ser útils als governs locals i no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi”  •  “Durant l’exercici 2012 a la comarca del Maresme s’han fet més d’un centenar d’actuacions necessàries, en els diferents àmbits, el que demostra la bona gestió del Partit Popular en la seva etapa al govern de la Diputació”.
  • José Manuel López: “En el Consell comarcal el pacte CIU-PP està fent molt bona feina i crec que les dues parts estem molt satisfets”.

FOTOMARESMEAVDSC05678El Diputat, Alberto Villagrasa, ha fet balanç de l’exercici 2012 a la comarca del Maresme acompanyat pers regidors de Mataró i el president comarcal assegurant que aquesta comarca “és una comarca molt treballada pels regidors del Partit Popular com ho demostra el fet que tenim representació electoral en tots els municipis”, on ha recordat, que en les darreres eleccions municipals el Partit Popular va obtenir 50 regidors (passant de 29 a 50). En aquest sentit Villagrasa ha dit que “des de la nostra responsabilitat en el govern de la Diputació hem atès tot allò que hem pogut prioritzant sempre allò que era més important per la seguretat i el bon funcionament del municipi i que permetés millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. En la nostra etapa a govern hem volgut ser molt útils als governs locals i podem dir molt tranquils que no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi”. En aquest sentit Villagrasa ha insistit en que “no s’han d’anteposar mai els interessos de Partit als dels veïns dels municipis

 En aquest línea el diputat ha afegit que “en la comarca del Maresme els nostres regidors han fet i continuant fent una feina molt activa com a transmissors de moltes de les necessitats dels seus municipis, traslladant al govern de la Diputació aquestes demandes”.

Villagrasa ha dit que abans de la ruptura de l’acord de govern entre CIU i PP “van ser nombroses les actuacions i les inversions dutes a terme a la comarca de Maresme  i ha expressat la seva confiança en que l’actual govern de la Diputació, en minoria, continuarà desenvolupant tots els projectes que es van acordar amb el Partit Popular a govern i tot allò que resta pendent”.

Entre les actuacions a patrimoni el diputat ha destacat actuacions a Arenys de Munt on s’ha dut a terme el Pla especial de protecció i catàleg del patrimoni històric arquitectònic i ambiental. (35.000 €); a Cabrera de Mar l’estudi previ del projecte d’Adequació i protecció per a la visita del jaciment arqueològic de Ca l’Arnau (9.680 €); a Caldes d’Estrac s’ha fet la valoració de la Restauració de la façana de l’Església; a Canet de Mar la Restauració dels sostres de la casa Museu Domènech i Muntaner (13.950 €); I a Vilassar de Mar el Pla especial de protecció i catàleg del patrimoni històric arquitectònic i ambiental. (38.000 €).

En l’àrea de equipaments i espais públics el diputat ha destacat a Arenys de Mar el Pla de millora del verd urbà (14.000 €); a Cabrils el Pla director del clavegueram (48.500 €), a Calella el Projecte de reforma de la Sala Mozart (21.200 €); a Canet de Mar el Pla d’autoprotecció de l’embelat Vila flora (3.000 €) i el Pla director del Clavegueram (27.000 €).; a Dosrius l’avantprojecte de la biblioteca municipal (10.000 €); a  Malgrat de Mar el projecte d’urbanització dels carrers del barri del Castell (13.000 €); el Pla director dels recursos hídrics (5.000 €);  i el Pla director dels espais verds (21.000 €).

A Premià de Dalt l’estudi acústic i de programació de la sala polivalent (9.000 €).

A Premià de Mar el Pla director d’equipaments (38.300 €) i també a Sant Pol de Mar  (21.100 €).

A Sant Susana el Pla director d’enllumenat (26.900 €).

ATiana el Pla d’autoprotecció de la sala Albéniz (3.000 €); i el Pla director del clavegueram (51.500 €).

A Vilassar de Mar  – l’Estudi de millora del CEIP (6.000 €).

I a Mataró l’ estudi de l‘enllumenat de la ciutat.

Així com diversos ajuts en suports tècnics (GIA: Gestió Informàtica d’Activitats) i

Plans Locals d’Habitatge.

En l’àmbit de carreteres i xarxa viària s’ha fet a Pineda de Mar, Montgat i Sant Andreu de Llavaneres el Pla de mobilitat; a Tordera el Pla d’accessibilitat;

A Caldes d’Estrac el Pla d’implantació del vehicle elèctric i també actuacions de millora de l’accessibilitat;

A Argentona l’Estudi de la rotonda de l’ intersecció entre les carreteres BV – 5106 i C-1415.

A Vilassar de Mar el Projecte de l’ intersecció de la cruïlla entre la carretera BV – 5022 i l’Avinguda Carles III. I l’ Estudi de remodelació i millora de la seguretat viària de la BV- 5022.

I a Mataró el  Pla de mobilitat urbana (60.000 €); i la Reparació del mur del marge dret de la Riera de Sant Simó als seu pas per la Ronda Cervantes i del Pont (160.000 €).

En les actuacions en l’àmbit de la cultura el diputat Villagrasa ha destacat a  Mataró la contractació de personal per part de la Diputació a la Biblioteca Antoni Comas la nova biblioteca a Santa Susanna.  I a Vilassar de Dalt. la Biblioteca Can Manyé

I en general, la realització de plans d’acció cultural, programes d’estudis, plans d’usos d’equipament culturals, suport a la gestió d’equipaments culturals, assessorament i suport tècnic en matèria de patrimoni cultural, programa d’Arxius municipals i patrimoni documental local…per citar uns quants.

Dins de l’Àrea de desenvolupament econòmic el Diputat ha destacat l’ajut al Consell Comarcal  de Col·laboració al projecte Maresme Exporta (22.000 €) 

Des d’aquesta àrea també s’han impulsat nombrosos projectes que també han beneficiat a la comarca; com recolzament e impuls a les noves empreses i a les ja existents (amb una subvenció de 2,78 ME), programes amb PIMEC per assessorar i fer créixer la facturació de les PIMES; col·laboracions amb CECOT; Col·laboracions amb Ajuntaments en programes de Formació a mida amb cursos de formació al personal de nova contractació  (on es contractava com a mínim el 50% de les persones participants (subvenció 150.000 €)…

Actuacions en l’Àrea de turisme, desenvolupant accions de plans de markèting turístic, de promoció turística… establint vincles institucionals amb col·laboracions amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agencia catalana de Turisme,  la Cambra de Comerç…

Actuacions en el comerç dinamitzant els eixos comercials urbans (inversió de 100.000€) ocupant locals vuits, donant suport a les entitats representatives del sector, als Mercats municipals i Fires…

Nombroses actuacions en l’àmbit de l’esport amb la millora de la xarxa d’equipaments esportius locals, suport econòmic, formació, recerca…

El Diputat ha reiterat que  “s’han donat les eines necessàries perquè els Ajuntaments de la comarca del Maresme puguin desenvolupar la seva tasca municipal, millorant els serveis, garantint la seguretat a la xarxa viària i conservant el patrimoni que forma part de la identitat del municipi, no només per preservar-lo si no també per posar-lo en valor i afavorir al municipi”.

FOTOMARESMEAV2DSC05682Finalment el diputat ha dit que “nosaltres varem ser lleials al pacte i varem demostrar que som un partit de govern perquè ho varem fer amb solvència i bona gestió. Des de l’oposició, continuem exercint, com sempre, la nostra responsabilitat amb la mateixa dedicació i rigor com hem fet en el temps que hem estat a govern i recolzarem sempre al govern en allò que sigui bo pels municipis de la província”.

Per la seva part el regidor de Mataró, José Manuel López, ha manifestat que durant l’etapa de govern del partit Popular a la Diputació hi va haver molta complicitat entres les àrees de govern cap a Mataró i el Maresme en general. En aquest sentit el regidor Popular ha afegit que “respecte al pacte de govern en el Consell Comarcal  aquest està funcionant molt bé i de manera satisfactòria per les dues parts. Creiem que la possibilitat de trencament no ha existit mai. No s’entendria que un pacte que funciona tan bé i es tan beneficiós per la comarca es tranqués com no entenem que es trenqués en la Diputació”. 

Per la seva part el president comarcal, Diego Sánchez, també ha dit que quan es va arribar al pacte de govern en el consell comarcal es va establir un full de ruta que a dia d’avui s’està complint. “la nostra voluntat es finalitzar el mandat i treballem amb aquesta intenció, perquè ens creiem el que varem signar”.

Tanmateix s’ha mostrat molt satisfet amb les aquestes actuacions del Partit Popular a la Diputació i ha elogiat la feina dels diputats del Partit Popular en la seva etapa de govern, “treballant amb total objectivitat, en funció de les demandes i necessitats dels municipis i no interposant mai els interessos de Partit als dels veïns dels municipis de la comarca. Els diputats del Partit Popular al govern de la Diputació han gestionat amb eficàcia i això és el que necessiten els ciutadans” – ha conclòs.

 

La entrada Alberto Villagrasa: “En la nostra etapa a govern hem volgut ser útils als governs locals i no ha primat altre cosa que l’interés i la necessitat del municipi” aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!