27 marzo, 2014

Alberto Villagrasa denuncia l’obertura massiva de clubs de cànnabis a Ciutat Vella• El diputat Alberto Villagrasa, denuncia que “a més de no estar permesos, molts d’ells s’han instal·lat en zones molt cèntriques o transitades”.
• Elisabeth Jiménez, regidora del districte de Ciutat Vella ha declarat: “El pla d’Usos de Ciutat Vella prohibeix l’obertura d’aquestes associacions.”

Alberto Villagrasa denuncia l'obertura massiva de clubs cànnabis Ciutat Vella (Imatge de elpais.com)El regidor del Partit Popular i diputat a la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha denunciat l’obertura massiva de clubs de cànnabis a Ciutat Vella.

Villagrasa ha explicat que s’ha detectat un augment dels clubs de fumadors i de socis als últims anys, probablement com a conseqüència de fer-se efectiva la prohibició de fumar als locals.

Les associacions de fumadors de cànnabis s’acullen a un buit legal. El consum no és delicte, i el cultiu per l’autoconsum tampoc ho és. La tinença i el consum a la via pública, no obstant això, sí que constitueix un delicte i per això es creen aquests clubs.

El pagament d’una quota permetia fumar a un local tancat, possibilitant la creació dels clubs de cànnabis, que funcionen de la mateixa manera. Alberto Villagrasa senyala que es comptabilitza que existeixen aproximadament 500 associacions a Espanya, dels quals 200 estan a Barcelona i la majoria al districte de Ciutat Vella, a zones massa cèntriques o transitades.

Així mateix, Alberto Villagrasa considera que “en espera de què l’ajuntament aprovi una normativa per la seva regulació amb fins terapèutics”, el regidor popular denuncia “el perill de què es faci publicitat de l’existència d’aquests clubs com un atractiu turístic de la ciutat”.

Finalment, por la seva part, Elisabet Jiménez, consellera de Ciutat Vella, ha comentat que a la modificació del Pla d’Usos de Ciutat Vella, (el juliol del 2013) s’estableix la prohibició d’obrir aquest tipus de locals i posa de manifest les queixes dels veïns i comerciants de la zona.

La entrada Alberto Villagrasa denuncia l’obertura massiva de clubs de cànnabis a Ciutat Vella aparece primero en Partido Popular de la Provincia de Barcelona.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!